Wayne de Boer
Wayne, 23, is masterstudent Media & Creative Industries en doet de productie bij LA RIOT. Hij houdt zich als hoofd productie vooral bezig met het organiseren van de filmavonden. Zijn doel is vooral om jongeren te fascineren over wat World Cinema te bieden heeft.

Luca Deutinger
Luca studeert Filmwetenschap aan de UvA. Als ze niet aan het werk is in de bioscoop, is ze wel in de zaal te vinden. Ze heeft geen specifieke voorkeur voor films en bekijkt het liefst alles, van horror tot romcom, van speelfilm tot docu. 

Martine Dirkzwager

Martine (21) was born in Argentina and is now studying philosophy and politics in Amsterdam. Thus you can expect much of her reviews to be intertwined with either discipline, although sometimes she just enjoys disregarding the conceptual aspect of film and simply engages aesthetically ✨. Rialto is (naturally) her go-to cinema – especially during wintertime. In her free time, you might catch her at the movies sippin’ wine, always up for a conversation on Kaufman.

Lukas de Flines
Lukas is 22 jaar oud en studeert Media en Cultuur (richting film) aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie viel het kwartje: film is een kunstvorm. Op een esthetische en emotionele manier interessante perspectieven of maatschappelijke kwesties aan de kaart stellen: dat is cruciaal en een drijfveer voor het schrijven van stukken voor LA RIOT. Na zijn stage bij Zeppers Film heeft hij ambities om in de documentaireproductie te belanden. Bij LA RIOT ondersteunt hij daarom zo veel mogelijk bij de productie van de randprogrammeringen van de filmavonden.

Valérie Hoffmann

Valérie (22) heeft haar bachelor Media & Cultuur afgerond en is nu in haar tussenjaar op zoek naar iets waar ze haar liefde voor de filmtaal en het geschreven woord kan combineren. Ze kijk het liefst naar films waarbij je het gevoel hebt even ergens op vakantie te zijn, zoals je je bij ‘Call me by your name’ even in noord-Italië waant.

Gaia van Maanen

Gaia (23) studeert media en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Film is een belangrijk deel van haar leven. Het is er door haar familie met de paplepel ingegoten en ze haalt er veel inspiratie uit voor het schrijven van eigen films. Wanneer ze een film kijkt vindt ze het belangrijk dat deze haar echt laat voelen.

Anne Oort

Anne (22) studeert Engelse literatuur aan de UvA, oftewel, een boekenclub waar je een diploma voor krijgt. Ze houdt het meest van historische drama’s of van abstracte films met een komisch randje. Dit komt allemaal mooi samen in haar favoriete regisseur Yorgos Lanthimos. De tijd die nog ze over heeft vult ze met muziek, theater en net niet de weg kennen tussen de grachten.

Angela Otto

Angela (25) studeert Film & Photographic Studies en werkt daarnaast als marketeer voor festivals als Movies that Matter en AFFR. In het filmtheater droomt ze het liefst weg bij kleurrijke en schitterend gestileerde drama’s, maar ook de kleine slice of life films hebben inmiddels een plekje in haar hart veroverd. De kracht van cinema ligt voor haar in de unieke wijze waarop film een inkijk kan bieden in een andere (belevings)wereld en zo empathie kan overbrengen voor perspectieven die verschillen van je eigen blik. Voor LA RIOT doet Angela de PR.

Daan Robberse

Daan (21) heeft verschillende passies. Naast zijn studie geneeskunde is hij vaak te vinden op de tennisbaan en schrijft hij filmscenario’s. Zijn liefde voor schrijven en film is een essentieel onderdeel van zijn karakter. Hij koestert dan ook de stiekeme droom om ooit een van zijn scenario’s te produceren. Zijn favoriete film is Whiplash.

Rowan Stol
Na het afronden van haar studie Sociologie doet Rowan (23) nu een research master in Cultural Analysis. Ze richt zich op de wisselwerking tussen maatschappij en verschillende kunstvormen, waarvan film er één is. Niet alleen de kunstvorm zelf, maar ook het landschap waarin het tot stand kwam is hierin een belangrijke factor. Een kritische, interdisciplinaire benadering van film is haar streven. In 2020 was ze de Nederlandse ambassadeur voor het programma ’27 Times Cinema’ op het filmfestival van Venetië. Hier vertegenwoordigde ze Rialto en was ze onderdeel van een jongerenjury met leden uit 27 Europese landen.