Parasite FB Event Cover def

LA RIOT presenteerde op maandag 18 november een voorpremière van Parasite, de mega gehypede nieuwe film van Bong Joon Ho (Okja, Snowpiercer), in Rialto. Voorafgaand was er een interview met ‘Onze man in Cannes’: Cesar Majorana. Ook werd de winnaar van Rialto for Short vertoond: Koekoek! (8 min).

De film ontving afgelopen jaar de Gouden Palm in Cannes, staat inmiddels op een gemiddelde van 95 op Metacritic en krijgt een 8,5 op IMDB: kortom, deze awardfavoriet mag je absoluut niet missen. En bij ons zie je hem tien dagen voor de reguliere release!

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Maar ze zijn inventief: zoon Ki-woo, die zich voordoet als een universitair geschoold docent Engels, wordt door de welgestelde familie Park aangenomen om hun dochter bijles te geven. De deur naar een beter bestaan staat ineens op een kier en heel geraffineerd lukt het de Kims steeds meer deel te gaan uitmaken van het dagelijks leven van de Parks. Maar hoe lang gaat dat goed?

Parasite kreeg van ons publiek een gemiddelde score van 4,5.