Op 4 december presenteert Kijk Ons in 27 filmtheaters door het hele land de voorpremière van Kom Hier Dat Ik U Kus, het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden. Wij zijn er als LA RIOT ook bij in Rialto – om 21:30 uur, met een speciaal randprogramma! 

Kom Hier Dat Ik U Kus
Kom Hier Dat Ik U Kus gaat over Mona, die al van jongs af aan leert te ‘pleasen’ – ookal moet ze daarvoor zelf (te) veel incasseren van de mensen om haar heen. Maar als ze volwassen is, beseft ze dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf gelukkig te kunnen zijn.

“Kom Hier Dat Ik U Kus gaat ook over hoe tijd verstrijkt en hoe dit de verhoudingen in families juist vergroot in plaats van uitbalanceert. Ieders verleden is onontkoombaar, tijd heelt niet alle wonden.” vertellen de regisseurs. 

Het scenario is gebaseerd op de bestseller van Vlaamse auteur Griet Op de Beeck. De hoofdrollen worden gespeeld door een Vlaamse cast met o.a. Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir en Tanya Zabarylo, die in de rol van hoofdpersonage Mona kruipt. De film won op het Nederlands Film Festival dit jaar de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. 

Tickets
Tickets zijn vanaf maandag 16 november te koop of te reserveren met Cineville via de website van Rialto.

Sabine Lubbe Bakker & Niels van Koevorden, 2020
Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteling | 100 min.