LA RIOT

LA RIOT: wie zijn wij?
Wij zijn een platform voor en door jonge mensen, met het doel arthouse cinema toegankelijk te maken voor jong publiek. 

Wij  organiseren filmavonden waar filmliefhebbers en geïnteresseerden samenkomen om de nieuwste films te bekijken. Waar moet je dan aan denken? Een voorpremière van een grote arthouse klapper of juist een verborgen juweeltje waarvan wij overtuigd zijn dat iedereen hem alvast gezien moet hebben! Deze vertoningen combineren we graag met een randprogramma. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor een verrassende inleiding door een expert of een Q&A met de regisseur, of geven we in thema een drankje mee na afloop. Naast de filmavonden vind je ons online! Op deze website nemen we de nieuwste arthouse films en documentaires kritisch onder de loep, doen we verslag van filmfestivals en delen we onze favorieten lijstjes. In welke vorm? Tot nu toe voornamelijk middels recensies, maar we vinden het juist leuk als onze redactieleden nieuwe creatieve vormen bedenken om aan hun mening uiting te geven!

Rialto: onze thuisbasis
LA RIOT is onderdeel van de bioscoop Rialto. Daar werken we nauw mee samen en organiseren we bijvoorbeeld onze filmavonden. Rialto draait films van over de hele wereld. Ook niet-westerse cinema krijgt de aandacht die het verdient. Die aandacht voor niet-westerse cinema merk je het hele jaar door maar vooral in augustus als het festival World Cinema Amsterdam (waarop wij vaak ook een filmavond organiseren!) plaatsvindt.

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s