NEXT 31 januari

31 januari was de achtste editie van NEXT. Zeven scholieren van het Montessori Lyceum Amsterdam hadden deze avond gecreëerd rondom de film Momento. Hier een verslag van een van de organisatoren, Esther Zwennes. 

Van Achter Naar Voor
Esther Zwennes

Al met al was Rialto NEXT een super leuke ervaring. De verantwoordelijkheid was groot, maar dat was ook weer leuk. Ik zou het zeker aanraden om Rialto NEXT te doen als je daar de kans voor krijgt.

De avond zelf was super gezellig. Als verliep op rolletjes. De voorfilm en Q&A waren een succes. Ook de hoofdfilm Memento deed het goed. Alle 140 polaroidfilms zijn opgemaakt en de dader was gevonden.

Naar de film keken we niet. Nee, wij gingen alles klaar zetten. Op de entresol tegenover de bovenbar kwam ons lieg spel. Het publiek moest over drie mensen vertellen wie er loog. In het hoekje naast de lift werden de polaroid foto’s gemaakt. Daarnaast het raadsel en tenslotte de foto’s van de daders boven de bovenbar. Bij elk onderdeel kreeg het publiek een aanwijzing die ging wijzen naar de juist dader. Hoe gek het ook klinkt, gelukkig had niet iedereen het goed. Dat betekende dat het spel toch wel een moeilijkheidsgraad had.

Toen was het vrijdag en alles was geregeld. We aten pizza met z’n allen voordat het allemaal begon. Tijdens het eten werden we op de hoogte gehouden van de kaart verkoop. Na het eten hadden we allemaal onze zwart witte kleding aan om het publiek te verwelkomen. En toen begon de film.

Ondertussen was het filmteam bezig met het schrijven van de film. PR was bezig met het ontwerp van de flyer en de sticker. Tijdens het proces realiseer je dat als jij niks doet, er geen avond komt. Het duurde wel even voordat ik daar achterkwam, voornamelijk doordat het zo ver weg leek. Gelukkig herinnerde Minke (onze begeleidster) ons er elke week aan dat het zo weer voorbij was.

Eerst moesten we de hoofdfilm kiezen. Na een paar middagen overleggen werd het Memento. Toen gingen we opsplitsen; Anne, Emma en Randi bij film; Roselies en Susanne bij PR; Lauren en ik bij productie. Als productie moesten wij zorgen voor de evenementen rondom de hoofdfilm. Na een middag of twee kwamen we uit bij Who Did It?/ levensgroot Cluedo. En toen moesten we dat gaan regelen.

31 januari was het dan eindelijk zover, onze avond bij Rialto. Na ongeveer 20 weken van film kijken, plannen maken, voorbereiden, uitstellen, dingen regelen, monteren en pakjes bezorgd krijgen hadden we eindelijk ons eindresultaat. Onze avond Van Achter Naar Voor.

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s