Filmavond: A Strange Love Affair with Ego

Dit jaar trapt LA RIOT af met een speciale filmavond van de documentaire A Strange Love Affair with Ego! Een bijzondere film die niet voor niks de prijst heeft ontvangen van beste Nederlandse documentaire het IDFA 2015. Op deze avond zal ook niemand minder dan de filmmaker zelf, Ester Gould, te gast zijn voor het nagesprek! Genoeg reden om er 25 januari bij te zijn in bioscoop Rialto in Amsterdam!

Ester Gould verkent in dit persoonlijke filmessay de grenzen van de steeds narcistischer getinte samenleving, waarin zelfoverschatting en egocentrisme eerder regel dan uitzondering zijn – met alle gevolgen van dien. Gould keek van kinds af aan op tegen haar oudere en beeldschone zus Rowan, die boordevol zelfvertrouwen, creativiteit en energie door het leven zeilt. Is ze niet bij een superinteressante cursus, dan is ze wel op weg naar een belangrijke afspraak. Kortom, haar leven is fantastisch, zo laat Rowan haar zus in brieven weten.

Maar kan zo’n groot gevoel voor eigenwaarde niet omslaan in mateloze zelfoverschatting? Gould onderzoekt de toenemende maatschappelijke obsessie met onszelf en neemt het beeld dat mensen van zichzelf op de sociale media schetsen onder de loep. Is narcisme alleen maar negatief? En is het leven van Rowan wel zo fantastisch?

trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=gOxeyOPgR14

LA RIOT is een platform voor en door jonge mensen, met als doel om arthouse cinema toegankelijker te maken voor jong publiek. Maandelijks organiseren wij speciale filmavonden waar filmliefhebbers en geïnteresseerden samenkomen om de nieuwste films te bekijken. Met zorg kiezen we een film uit die hopelijk in smaak van het publiek zal vallen! Voorheen hebben wij succesvolle en zelfs uitverkochte voorpremières georganiseerd van o.a. The Lobster (Yorgos Lanthimos), Amy (Asif Kapadia) en Mommy (Xavier Dolan). Naast deze avonden hebben wij ook een website, www.lariot.nl, waar de nieuwste arthouse films kritisch onder de loep worden genomen.

Datum: 25 januari 2016
Aanvang: 20:45

Film: 90 minuten – Nederlands, Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling

Kaartjes kunnen van te voren, aan de deur of online gekocht worden.

Prijzen
<21: €7,5
Student: €8,5
CJP: €8,5
Regulier: €10
Cineville: gratis

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s