Clash filmavond

Maandag 31 oktober presenteert LA RIOT een filmavond rondom de film Clash. Een Egypische film van Mohamed Diab, die een heftig portret van de samenleving in Cairo in 2013 weergeeft. De film zal speciaal worden ingeleidt door Maarten Jan Hijmans, journalist en oud correspondent in Cairo. Zijn jullie de 31ste erbij?

Het leger heeft de democratisch gekozen president Mohamed Morsi van het Moslimbroederschap afgezet. In Caïro wordt hier door allerlei verschillende groepen fel tegen gedemonstreerd – door aanhangers van het Broederschap maar ook door minder religieuze supporters van de Arabische Lente. De politie arresteert iedereen. In de acht meter lange arrestantenbus, waar zich overigens de hele film afspeelt, komt het tot een confrontatie tussen de verschillende groepen, ook al weet iedereen dat hen een zelfde lot staat te wachten. Kunnen de verschillen overbrugd worden?

Mohamed Diab | Egypte | 2016 | 97′ | Arabisch gesproken | Engels ondertiteld

Datum: 31 oktober
Aanvang: 21:00
Locatie: filmhuis Rialto, Amsterdam

Kaartjes kunnen van te voren, aan de deur of online gekocht worden.

Hier is de avond op Facebook te vinden!

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s