LA RIOT: 120 BPM

LA RIOT is weer terug met haar maandelijkse filmavonden! 11 september organiseren wij een voorpremière van de film 120 Battements par Minute. 120 BPM gaat over de strijd tegen AIDS in Parijs aan het begin van de jaren negentig. Op het Cannes filmfestival won deze film zelfs de Grand Prix prijs!

Met een korte inleiding door ons redactielid Ruben Wissing geven we 120 BPM extra aandacht. Na de film hebben we een kleine alcoholische verrassing en natuurlijk weer het café van Rialto waar je nog kan napraten over de film. Kom als een van de eersten deze film bekijken, de Nederlandse release is namelijk pas 28 september!

online kaartverkoop: www.rialtofilm.nl…………………………………………………………………………

aanvang: 21.00……………………………………………………………………………………………………..

datum: 11 – 9 – 17………………………………………………………………………………………………………

locatie: Rialto, Amsterdam…………………………………………………………………………………………………

Frans gesproken | Nederlands ondertiteld | 144 min…..

…………………………………………………………………………………………………………………………….
120 BPM
Silence = Death. Onder dit motto bestormde de actiegroep Act Up, acroniem voor Aids Coalition to Unleash Power, zich tegen het heersende gedachtengoed dat aids een exclusieve homoziekte was, en de onverschilligheid in politieke en medisch-wetenschappelijke kringen die hieruit voortvloeide. Het politieke en farmaceutische establishment werd bestormd met soms grensoverschrijdende acties; aids moest op de agenda komen.

In deze film laat regisseur Robin Campillo de kijker kennismaken met de Parijse tak van deze organisatie. Een verhaal over liefde en hoop, leven en dood dat in Cannes met drie prijzen is bekroond.

Zin in deze film en ook opeens in pizza?

Dat kan! Je kan bij Rialto een combi-ticket kopen voor €14,50 en dan kun je vooraf aan onze filmavond een heerlijke pizza eten bij de Pizzabakkers de Pijp! Voor Cinevillers €7,-. Goede tip…

Meer info ……………………………………………………………………………………………………………………………….

Hier ook op Facebook

 

 

 

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s