LA RIOT: The Wound

Maandag 26 februari presenteert LA RIOT een filmvoorpremière van The Wound! Ditmaal nemen we je mee naar een totaal andere cultuur, namelijk naar de Xhosa stam in Zuid Afrika. Een film geregisseerd door John Trengove over stamtradities, rituele inwijding tot mannelijkheid en homoseksualiteit.

The Wound won afgelopen zomer dé Juryprijs en de gedeelde tweede prijs van de publieksstemmen op het World Cinema Amsterdam festival. Dit is een eenmalige vertoning van The Wound in Rialto.

De film zal worden ingeleid door LA RIOT redactielid Hannah van Kolfschooten. Ook zullen we vooraf aan de hoofdfilm eerst een speciale korte voorfilm vertonen in samenwerking met C y Z y G; Solo To Imagen van de jonge filmmaakster Marieke Elzerman. Na The Wound zullen we voor alle bezoekers een typsich Zuid Afrikaans drankje, Springbokkie klaar hebben staan!

Ook op deze LA RIOT filmavond kan je gebruik maken van de pizza e film deal van Rialto en De Pizzabakkers De Pijp. Koop vooraf bij Rialto voor €14,50 je combikaartje en geniet van een heerlijke pizza van de Pizzabakkers. Voor Cineville €7.

Filmomschrijving

Fabrieksarbeider Xolani, een prachtrol van acteur/musicus én gay activist Nakhane Touré, woont in de grote stad, maar één keer per jaar keert hij terug naar zijn geboortegrond in de bergen. Daar is hij dan ‘caregiver’, de man die pubers begeleidt in de ukwaluka, een achtdaagse Xhosa-initiatierite die van de jongens mannen moet maken. Onder hen het 16-jarige buitenbeentje Kwanda uit Johannesburg, dat niets van de initiatie wil weten. Juist hij ontdekt Xolani’s grote geheim: hij is gay. Die ontdekking schopt de fundamenten onder Xolani’s bestaan vandaan.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

online kaartverkoop: www.rialtofilm.nl……………………………………………………………………

aanvang: 21.15……………………………………………………………………………………………………..

datum: 26 – 2 – 18…………………………………………………………………………………………………

locatie: Rialto, Amsterdam……………………………………………………………………………………

Xhosa gesproken | Nederlands ondertiteld | 88min………………………………………

Hier op Facebook te vinden

 

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s