LA RIOT zoekt versterking!

Wij zijn op zoek naar mensen tussen de 18 en 25 die onze liefde voor film delen en hier op hun eigen manier een verbintenis aan kunnen leggen. Vorm jij snel een mening over film? En vind je het leuk om deze openbaar te maken voor een groter publiek? Dan ben jij ons nieuwe redactielid!

LA RIOT: wie zijn wij?
Wij zijn een platform voor en door jonge mensen, met het doel arthouse cinema toegankelijk te maken voor jong publiek. 

Maandelijks organiseren wij filmavonden waar filmliefhebbers en geïnteresseerden samenkomen om de nieuwste films te bekijken. Waar moet je dan aan denken? Een voorpremière van een grote arthouse klapper of juist een verborgen juweeltje waarvan wij overtuigd zijn dat iedereen hem alvast gezien moet hebben! Deze vertoningen combineren we graag met een randprogramma. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor een verrassende inleiding door een expert of een Q&A met de regisseur, of geven we in thema een drankje mee na afloop. Eerder hebben wij succesvolle en uitverkochte filmavonden georganiseerd van o.a. Parasite, Drama Girl, The Lighthouse en Nina Wu. 

Naast de filmavonden vind je ons online! Op deze website nemen we de nieuwste arthouse films en documentaires kritisch onder de loep, doen we verslag van filmfestivals en delen we onze favorieten lijstjes. In welke vorm? Tot nu toe voornamelijk middels recensies, maar we vinden het juist leuk als onze redactieleden nieuwe creatieve vormen bedenken om aan hun mening uiting te geven!

Rialto: onze thuisbasis
LA RIOT is onderdeel van de bioscoop Rialto. Daar werken we nauw mee samen en organiseren we bijvoorbeeld onze filmavonden. Rialto draait films van over de hele wereld. Ook niet-westerse cinema krijgt de aandacht die het verdient. Die aandacht voor niet-westerse cinema merk je het hele jaar door maar vooral in augustus als het festival World Cinema Amsterdam (waarop wij vaak ook een filmavond organiseren!) plaatsvindt.

Wat doe je als LA RIOT redactielid?

 • Je levert minimaal één bijdrage per maand voor de site.
  Recensie, rubriek, interview, vlog, festivalverslag, fotoserie, schets: verschillende vormen zijn mogelijk en we staan erg open voor jouw ideeën!
 • Je helpt mee met de organisatie van onze filmavonden.
  Als redactielid denk je voorafgaand mee over de filmkeuze, de randprogrammering en de aankleding, en ben je aanwezig op de filmavonden in Rialto om te zorgen dat alles goed verloopt. 
 • Je woont onze maandelijkse redactievergadering in Rialto bij.
  Bij deze vergadering bespreken we het verloop van de filmavonden en de site. 

Mocht je daarnaast speciale interesse hebben in bijvoorbeeld het ondersteunen van de productie van de filmavonden, het fotograferen op de filmavonden of het nadenken over de vormgeving van de site: laat het ons vooral weten!

Wat bieden wij?

 • Nauw contact met de medewerkers van Rialto en het bijbehorende netwerk.
 • Onbeperkt toegang tot de films bij Rialto.
 • Toegang tot persvertoningen van arthouse films.
 • Een kans om ervaring op te doen op het gebied van creatieve interpretaties rond film en de organisatie van events.
 • Een platform voor jouw werk.

Geïnteresseerd? Stuur vóór 30 juni een mailtje met een motivatie + CV, en eventueel voorbeelden van eerder werk naar info@lariot.nl.

Heb je nog vragen? Dan kun je ons natuurlijk ook altijd mailen!

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s