LA RIOT: Corpus Christi

De scholen gaan weer beginnen, maar wij ook! LA RIOT komt in september terug met een gloednieuwe editie. In Rialto kan je genieten van de Poolse film Corpus Christi.

 Het randprogramma wordt binnenkort bekendgemaakt 

In Corpus Christi droomt een twintigjarige jeugddelinquent van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt Daniel geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd.Tijdens werkverlof naar een houtzagerij zwenkt de jongeman af naar de lokale kapel, waar hij per ongeluk wordt aangezien voor een jonge priester – die men op dat moment goed kan gebruiken. Als geestelijke betreedt Daniel (Bartosz Bielemia), aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komt halen.

Jan Komasa, 2019
Pools gesproken, Nederlandse ondertiteling | 114 minuten

Kaartjes bestellen of reserveren met Cineville kan via deze link: https://rialtofilm.nl/nl/films/550/la-riot-met-corpus-christi

Een filmbezoek aan Rialto – hoe gaat dat in zijn werk? Check hier de maatregelen: rialtofilm.nl/nl/rialto-weer-open-de-spelregels

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s