SUZANNE

WAAROM JE SUZANNE NOG MAG GAAN ZIEN

Een meermaals bekroond familiedrama, dat 25 jaar omspant, over een jonge vrouw die zich vooral laat leiden door haar drang om aan het suffe burgermansbestaan te ontsnappen. Suzanne ondergaat de gevolgen van een 16 and pregnant tafereel waar ze niet bepaald verslagen door lijkt. Haar zoontje Charlie gaat gewoon mee de disco in. Nadat ze de liefde verklaart aan crimineel Julien zijn de poppen pas echt aan het dansen. Arme vader Nicolas en jongere zus Maria blijven beduusd achter.

Drie redenen de FILM deze week nog te bezoeken:

(1)  Hersens kraken

De 25 jaar die je te zien krijgt van Suzanne gaat je als een sneltrein voorbij. Het is echter niet de snelheid die je zal doen verbazen, maar de gapende stiltes tussen de scènes door. Je interpretatievermogen zal op de proef worden gesteld. Quillévéré (regisseuse) vertelt het verhaal zo dat ze om de zoveel tijd wat gaatjes overhoudt, die je als publiek vervolgens zelf mag invullen. Deze sprongen in de tijd leggen je een hoop vragen op zonder antwoorden. Zo heb je de kans je kokende hersenpan zijn werk te laten doen en er allerlei soorten analyses en prognoses op los te laten. Waarom doet Suzanne wat ze doet en beter nog: waarom doet ze niet wat wel van haar verwacht wordt?

(2)  Grenzen gezocht

Ieder mens heeft toch ergens een vurig verlangen de mentale en sociale regels aan de laars te lappen? Zou het niet geweldig zijn die vrijheid eens in je leven te kunnen ervaren? We zijn immers elk een individu. Maar iets houdt je toch tegen, mocht je op school uit het raam willen springen of het vliegtuig willen pakken naar Helsinki. Suzanne geeft je (op het doek) de kans deze grenzen te doen overschrijden.

(3)  Verliefd op het verliefde

Dat wat Suzanne en Julien hebben mag dan wel niet heel praktisch zijn, gezien de situatie waarin Suzanne verkeerd, het is wel heel écht. Er zijn enkele scènes die de liefde zo ongelooflijk tot haar recht doen komen, dat je in je stoel helemaal zit te zwieren van geluk en verlangen. Hun verliefd zijn is zoenen, knuffelen, schoppen, slaan, gillen, lachen, praten, zwijgen en meer. Het belang van de relatie zal ieder voor zich moeten ontrafelen, maar aan de bruisende aanwezigheid valt niet te twijfelen. En of liefde dan ook daadwerkelijk alles overwint? We zullen zien…

 

Geschreven door Noah Berhitu

Noah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s