Laurence Anyways

Woensdag 12 november organiseert LA RIOT een speciale voorpremière van de nieuwe film van Xavier Dolan, Mommy! Om alvast in de stemming te komen hier een korte recensie van een van zijn eerdere films, Laurence Anyways!

Deze derde film van jonge regisseur Xavier Dolan begint in 1989 en gaat over een koppel. Zoals elk koppel hebben zij te maken met ups en downs. Het bijzondere aan dit koppel is dat één van hen transgender is, Laurence (Melville Poupard). Laurence worstelt jarenlang met zijn gender, terwijl hij een passionele relatie met zijn vrouwelijke soulmate Fred (Suzanne Clèment, ook te zien in Mommy) probeert te behouden. Tegelijkertijd heeft hij te maken met zijn familie, vrienden en omgeving die moeite lijken te hebben met de transformatie die Laurence ondergaat.

Dolan gaat met deze film niet expliciet in op de sociale en emotionele zaken rondom transseksualiteit, maar wel op het liefdesverhaal tussen Laurence en Fred, twee personen die niet zonder elkaar kunnen leven, maar ook niet met elkaar. Op deze manier komen de moeilijkheden die transseksualiteit met zich meebrengt toch naar voren, maar op een delicate manier.

De film bevat wederom prachtige scènes in slow motion, een van de handelsmerken van Dolan. Ook de bekende pakkende muziek, kunstige scènes, opvallende outfits en piekfijne kapsels passeren de revue. In dit bijzondere verhaal is duidelijk de stijl van Dolan zichtbaar, jeugdig en origineel. Deze film van bijna drie uur is hierdoor zeker een genot om naar te kijken!

Geschreven door Stella van Meersbergen

stellavmeersbergen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s