Les Amours Imaginaires

Woensdag 12 december organiseert LA RIOT een speciale voorpremière van de nieuwe film van Xavier Dolan, Juste la Fin du Monde! Om alvast in de stemming te komen hier een korte recensie van Les Amours Imaginaires, één van zijn bekende films!

Na zijn succesvolle, semi-autobiografische debuutfilm J’ai Tué Ma Mère, waarbij het ging over een slechte moeder-zoon relatie, maakte de jonge Xavier Dolan Les Amours Imaginaires: een film over onbeantwoorde liefde. Twee goede vrienden, Marie en Francis, worden verliefd op dezelfde jongen, Nicolas. De spanningen lopen hierbij zo hoog op, dat ze elkaar letterlijk in de haren vliegen. Wat ze echter niet doorhebben, is dat Nicolas hen continu manipuleert en geniet van het feit dat er om hem gevochten wordt.

Dolan sleept je mee in een roes van verliefdheid met zijn levendige, dramatische muziek, zijn gestileerde slow motion shots en uitbundige aankleding van zowel de personages als de sets. We herkennen Dolans signature style. Ook homoseksualiteit (de homoseksuele Dolan vertolkt zelf de rol van Francis) is een thema dat tot nu toe in al zijn films van belang is geweest.

Dolan gaat met Les Amours Imaginaires niet echt de diepte in, maar desalniettemin is de film een genot voor het oog en voor het oor. Dolans extravagante filmstijl is er eentje waar je van moet houden; sommigen zullen het overdreven vinden, anderen zullen hem juist door deze theatraliteit waarderen. Voor liefhebbers van Xavier Dolan is Les Amours Imaginaires in ieder geval een must-see.

Geschreven door Emily Rhodes

Emily

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s