MOMMY voorpremière

Op 12 november om 20:30 zal LA RIOT voor het eerst een fysiek platform zijn! We organiseren namelijk een avond, een voorpremière zelfs! En dat nog wel van de nieuwe film van Xavier Dolan, Mommy! Ja dat is leuk! Dus houd maar vrij die datum!

Inloop 20:00
Aanvang 20:30
In de grote zaal van Rialto (Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam)

Kaartjes kunnen van te voren, aan de deur of online gekocht worden. Reserveren kan ook, doordeweeks vanaf 11:00 bellen naar 020 – 676 8700.

Prijzen
Student: €8,5
CJP: €8,5
Regulier: €10
Cineville: gratis

de film Mommy

Xavier Dolan | Canada | 2014 | 139′ | Engels, Frans gesproken | Nederlands ondertiteld

Ook al is hij pas 25 jaar, Mommy is alweer de vijfde speelfilm van Xavier Dolan, volgens vele recensenten zijn meest emotionele en persoonlijke film tot nu toe. De uitstekende cast bevat een aantal bekende gezichten: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon en Suzanne Clément, mensen die ook in zijn vorige films figureerden. Dolan, nu eens niet in de hoofdrol, schreef zelf het scenario én ontwierp de kostuums. Opvallend aspect: Dolan draaide de film in een 1:1 formaat – het beeld is vierkant. Bekroond met de Juryprijs bij het afgelopen filmfestival van Cannes.

De 15-jarige Steve is in essentie een aardig joch, maar hij heeft ADHD, wat leidt tot oncontroleerbare woedeaanvallen en gewelddadig gedrag. Zijn alleenstaande moeder Diane heeft er alles voor over om hem te beschermen, maar gemakkelijk gaat dat niet. Dan verschijnt Kyla, de nieuwe buurvrouw, op het toneel. Deze gewezen lerares raakt heel dik bevriend met Diane en Steve. Er lijken betere tijden aan te breken.

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s