Korte film: Solo Tu Imagen

Vooraf aan de vertoning van The Wound op de LA RIOT voorpremière van 26 februari, lieten we eerst Solo Tu Imagen zien, een speciale korte voorfilm van de jonge filmmaakster Marieke Elzerman. Deze was uitgekozen in samenwerking met C y Z y G.

In Solo Tu Imagen zien we hoe Jaime terug wordt meegenomen in zijn herinneringen naar een tijd waarin hij nog samen was met zijn geliefde Tomás in Nicaragua. Dit gebeurt doordat hij zijn oude super-8 beelden terugkijkt die hij na een lange tijd pas heeft ontwikkeld.

In zijn herinneringen tracht Jaime erachter te komen wat er precies is misgegaan tussen hem en Tomás. De werkelijke reden is hem ontglipt. In de film zegt hij dat hij zijn camera gebruikt om grip te krijgen op zijn omgeving. Maar is het überhaupt mogelijk om écht grip te krijgen op iets of iemand door middel van filmen?

Op een gegeven moment is er een kort contact tussen de camera en Tomás. De blik in de camera duurt maar enkele seconden, maar spreekt van veel liefde. Een beeld dat wellicht ontglipt was in Jaime’s herinnering, maar zal blijven voortbestaan op het filmnegatief.

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s