Interview: Job van Aken over ‘A Boy Named Freedom’

Regisseur Job van Aken volgt in zijn documentaire ‘A Boy Named Freedom’ Alerk Ablikim, een Oeigoerse jongen in Nederland. Aan de hand van zijn persoonlijke geschiedenis en de zelfgeschreven kinderverhalen van zijn vader, zien we de zoektocht van Alerk naar zijn eigen identiteit en rol in het conflict van de Oeigoeren. Op 27 Mei is A Boy Named Freedom te zien bij De Balie, en eerder dit jaar draaide de film al op Movies That Matter. LA RIOT sprak met Job over (Instagram) activisme, kraanvogels op de Utrechtse heuvelrug en het belang van vertelde verhalen. Beluister hier het interview!

Volg het programma ‘De lange arm van Beijing’ op 27 Mei 2021 via: https://debalie.nl/programma/de-lange-arm-van-beijing-27-05-2021/

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s