LA RIOT: A Ciambra

Zondag 17 december staat de film A Ciambra op het LA RIOT programma! De film komt begin januari uit, maar wij kunnen niet wachten en halen deze film nu het nog kan naar 2017 toe. Als tegenhanger van onze voorpremière van de kille en absurde film The Killing of a Sacred Deer, sluiten we het jaar af met een menselijk portret. A Ciambra sleept je mee naar de rauwe realiteit van een opgroeiende jongen in het Zuid-Italiaanse Calabrië.

A Ciambra is de tweede lange film van de Italiaanse regisseur Jonas Carpignano, eerder hebben wij zijn intrigerende film Mediterranea vertoond. Carpignano schreef opnieuw zelf het scenario, filmde dezelfde locatie, en hij werkte met een aantal van dezelfde acteurs. Belangrijkste overeenkomst: net als in Mediterranea toont Carpignano in deze film begaan te zijn met lot van mensen aan de onderkant van de samenleving.

De Roma-familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis, leeft van kleine criminaliteit. Op een dag worden de vader en oudste zoon opgepakt door de politie. De 14-jarige Pio, de jongere zoon, beschouwt zichzelf nu als de man in huis en gaat op eigen houtje het dievenpad op. Gelukkig staat de vriendelijke Ayiva altijd voor hem klaar als dat nodig is; de ‘man in huis zijn’ blijkt namelijk verre van eenvoudig. Bekroond bij het filmfestival van Cannes 2017.

 

online kaartverkoop: www.rialtofilm.nl……………………………………………………………………

aanvang: 21.00……………………………………………………………………………………………………..

datum: 17 – 12 – 17…………………………………………………………………………………………………

locatie: Rialto, Amsterdam……………………………………………………………………………………

Italiaans gesproken | Nederlands ondertiteld | 118 min………………………………………

Hier op Facebook te vinden

 

Zin in deze film en ook in pizza?
Dat kan! Je kan bij Rialto een film é pizza combi-ticket kopen voor €14,50 en dan kun je vooraf aan onze filmavond een heerlijke pizza eten bij De Pizzabakkers de Pijp! Voor Cinevillers €7,-. Meer info

 

 

LA RIOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s